Pravila privatnosti

Ova pravila privatnosti definiraju kako web stranica (https://kresimirolijan.com) koristi i štiti sve informacije koje posjetitelji daju kada koriste ovu web stranicu.

Zalažem se za zaštitu vaše privatnosti i zaštitu vaših podataka. Ako mi dostavite određene informacije pomoću kojih možete biti identificirani pri korištenju ove web stranice, možete biti sigurni da će se one koristiti samo u skladu s ovom izjavom o privatnosti.

Ovi uvjeti mogu se povremeno ažurirati. Vremenom provjerite ovu stranicu kako biste bili sigurni o nastalim promjenama i izmjenama. Ova se pravila primjenjuju od 30. travnja 2022. godine.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je obrt KREŠIMIR-PROJEKT sa sjedištem:

KREŠIMIR-PROJEKT, obrt za usluge i trgovinu, vl. Krešimir Olijan Bilogorska ulica 61, 43226 Veliko Trojstvo, Hrvatska

Koji se osobni podaci prikupljanju?

Vaši osobni podaci prikupljaju se kada se pretplatite newsletter (email listu) ili ispunite neki od obrazaca (obrazac za kontakt).

Vaši podaci prikupljaju se tijekom registracije, sklapanjem ugovora i potpisivanja ponuda na neku od mojih usluga, prijavom na newsletter, odgovorom na anketu ili marketinšku komunikaciju, surfanjem web stranicom.

Na taj način, moguće je prikupiti sljedeće podatke o vama:

 • Vaše ime i prezime,
 • podaci za kontakt, uključujući adresu e-pošte,
 • demografske podatke kao što su poštanski broj, vaše preferencije i interese,
 • ostale informacije bitne za ankete korisnika i/ili dostavu promotivnih ponuda,
 • informacije nužne za sastavljanje ponuda i ugovora prilikom eventualnog ugovaranja zajedničke suradnje

Što radim s Vašim podacima koje prikupim?

Ove informacije potrebne su kako bi bolje shvatio vaše potrebe i time vam pružio bolju uslugu, posebno iz sljedećih razloga:

 • poboljšanju korisničkog iskustva na web stranici,
 • poboljšanju svojih proizvoda i usluga,
 • mogućnosti pružanja usluga u skladu s vašim zahtjevima,
 • slanju e-pošte vezane za vašu narudžbu ili druge proizvode i usluge,
 • povremeno slanje poruka e-pošte kako bismo vas obavijestili o novim uslugama, posebnim ponudama ili drugim informacijama za koje smatram da bi vam mogli biti zanimljivi,
 • mogu koristiti vaše podatke kako bih vas mogao kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta.

Ove informacije koristim za:

 • analitiku,
 • interakciju s vanjskim društvenim mrežama i platformama,
 • upravljanje adresama e-pošte i slanje poruka.

Korisnik preuzima odgovornost za osobne podatke trećih strana koje objavljuje ili dijeli putem ove web stranice i izjavljuje da iste podatke ima pravo prenositi ili emitirati, čime se vlasnika web stranice oslobađa od svake odgovornosti.

Načela privatnosti

Obrt Krešimir-Projekt se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

Ne prikupljam više informacija nego što je potrebno.
Vaše podatke ne koristim u svrhe koje nisu navedene.

 • Ne čuvam Vaše podatke ako više nisu potrebni,
 • Nikada ne prodajem, posuđujem niti javno objavljujem Vaše osobne podatke,
 • Vaše podatke ne šaljem trećim stranama,
 • Vaše osobne podatke ne prenosim u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
 • Vaše podatke ne koristim u svrhe koje nisu navedene,
 • Brinem se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

Koliko dugo čuvam Vaše podatke?

Na Vaš upit putem kontakt obrasca ili izravno na moju e-mail adresu, odgovoriti ću na Vaš zahtjev. Ako se daljnja komunikacija između vas i obrta Krešimir-Projekt neće nastaviti, nakon 12 mjeseci izbrisat ću sve Vaše osobne podatke.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ću i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka i njihovo uklanjanje iz baze korisnika.

Korištenja kontakt obrasca na ovoj web stranici

Prilikom korištenja kontakt obrasca, te informacije neće biti javno objavljenje niti davane trećoj strani. Te informacije biti će korištenja za pružanje odgovora i pohranjuju se u adresaru, a datoteka je zaštićena lozinkom.

Pretplata na newsletter ili email listu

Ukoliko se prijavite na e-mail newsletter, ili se prijavite na email listu, pristajete podijeliti podatke koje ste unijeli u određeni obrazac za prijavu. Obrazac koristi gotovu aplikaciju (WordPress dodatak) koji Vaše podatke prosljeđuje u bazu podataka ove web stranice i ne prosljeđuje ih nikakvim drugim vanjskim servisima.

Te se informacije koriste isključivo i samo za slanje poruka e-pošte koje ste pristali primati. Poruke mogu uključivati nove informativne i edukativne članke, pregled novih projekata, i informacije o proizvodima i uslugama. U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu klikom na link “Odjava” na dnu svake poruke.

Upotreba kolačića

Kolačić je mala datoteka koja se sprema na tvrdi disk vašeg računala. Ova datoteka pomaže analizirati web-promet ili vas obavještava kada posjetite određenu web lokaciju. Kolačići omogućuju web aplikacijama da zapamte određene informacije o vama koje ste pristali podijeliti. Web aplikacija može prilagoditi svoje operacije prema vašim potrebama i željama prikupljanjem i pamćenjem informacija o vašim željama.

Na ovoj web stranici koriste se kolačići bilježenja prometa kako bi se identificiralo koje stranice se koriste i na koji način. To mi pomaže analizirati podatke o prometu web stranica i poboljšati ovu web stranicu kako bih je prilagodio potrebama korisnika. Te podatke koristim samo u svrhu statističke analize, a podaci se uklanjaju iz sustava.

Kolačići mi također pomažu da vam pružim bolju web stranicu, omogućujući praćenje koje stranice smatrate korisnima, a koje ne. Kolačić mi ni na koji način ne daje pristup vašem računalu ili bilo kakve informacije o vama, osim podataka koje želite podijeliti sa mnom.

Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće, ali obično možete izmijeniti postavku preglednika da odbije kolačiće ako to želite. Svaki je preglednik malo drugačiji, pa pogledajte izbornik Pomoć u vašem pregledniku kako biste saznali ispravan način izmjene kolačića.

Ako onemogućite kolačiće, to će isključiti neke od značajki ove web stranice, pa možda neke od usluga neće ispravno funkcionirati.

Funkcionalni kolačići

 • Prati stranice koje posjećujete putem usluge Google Analytics. Google Analytics prikuplja vašu IP adresu i bilježi vaš posjet i ponašanje tijekom posjeta na web stranici. Taj je posjet anonimiziran, jer Google Analytics skraćuje i anonimizira IP adresu internetske veze ispitanika prilikom pristupa našim internetska stranicama iz države članice Europske unije ili druge države ugovornice na Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru (EEA).

Ciljanje kolačića

 • Omogućuje dijeljenje stranica s društvenim mrežama kao što je Facebook, Twitter, LinkedIn itd.

Ova web stranica ne dijeli nikakve osobne podatke s trećim stranama.

Dijeljenje informacija i osobnih podataka s trećim stranama

Ne prodajem niti na bilo koji drugi način ne prenosim vaše osobne podatke trećim stranama, osim uz prethodnu suglasnost (primjerice Facebook Pixel). Ovo ne obuhvaća web hosting partnere i ostale strane koje mi pomažu u vođenju ove web stranice i obavljanju poslovanja, pod uvjetom da te strane pristanu zadržati taj podatak povjerljivima. (Na primjer, knjigovodstveni servisi, aplikacije za izradu ponuda i ugovora za projekte itd.)

U slučaju kada zakon nalaže dijeljenje informacija s nadležnim službama (policija, sud, porezna uprava), pridržavam se naših zakonskih obveza.

Linkovi na druge web lokacije

Ova web lokacija sadrži poveznice (linkove) koje omogućuju lakšu posjetu drugim web stranicama. Nakon što upotrijebite navedene poveznice prilikom napuštanja ove web stranice, trebate imati na umu da nemam nikakvu kontrolu nad tom drugom web-lokacijom. Iz tog razloga ne mogu preuzeti odgovornost za zaštitu i privatnost svih informacija koje pružate prilikom posjeta drugim web stranicama te takve web stranice nisu regulirane ovom izjavom o privatnosti. Budite oprezni i pregledajte izjavu o privatnosti koja se primjenjuje na dotičnu web stranicu.

Neženjena pošta – Spam

U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka i neželjenoj pošti, obavještavam vas:

 • da neću upotrebljavati lažne ili obmanjujući teme ili adrese e-pošte.
 • da ću identificirati poruku kao oglas na jasan i razuman način.
 • da ću uključiti fizičku adresu svojeg sjedišta.
 • da ću nadgledati servise koje koristimo za slanje e-pošte kako bih osigurao usklađenost s važećim propisima.
 • da ću procesirati zahtjeve za odjavom od primanja poruka u najkraćem mogućem roku.
 • da ću omogućiti svojim korisnicima otkazivanje pretplate pomoću veze pri dnu svake poruke.

Ako u bilo kojem trenutku želite otkazati pretplatu na primanje budućih poruka e-pošte, slijedite upute na dnu svake poruke, ili mi se osobno javite najbržim mogućim putem.

Vaša prava kao korisnika ove web lokacije

Kao korisnik ove web lokacije u bilo kojem trenutku slobodni ste me kontaktirati u svrhu i ciljem:

 • Pristupa svim osobnim podacima koje je obrt Krešimir-Projekt prikupio o Vama,
 • Ispravljanja osobnih podataka koje Krešimir-Projekt ima o Vama,
 • Brisanja svih osobnih podataka koje je Krešimir-Projekt prikupio o Vama,
 • Ograničavanja obrade Vaših osobnih podataka od strane obrta Krešimir-Projekt,
 • Prigovora na obradu Vaših osobnih podataka od strane obrta Krešimir-Projekt, ili
 • Zahtjeva za Vašim osobnim podacima koje obrt Krešimir-Projekt ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, možete učiniti sljedeće:

Krešimir-Projekt, Bilogorska ulica 61, 43226 Veliko Trojstvo, Hrvatska

Ja ću vam odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od moje strane, kontaktirajte me.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609-000
Fax: +385 1 4609-099
e-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr

Povreda podataka

O svakoj povredi osobnih podataka izvijesti ću AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdim da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 30.04.2022. godine.