Content Marketing – Kako Povećati Prodaju Proizvoda i Vidljivost Web Lokacije na Tražilici Primjer s Kremom za Lice: Mojasi.eu

Ovo je nastavak članka na temu kako prodavati komplicirane proizvode putem interneta. Ovdje ću pokazati način kako povećati vidljivost stranice Mojasi.eu koja će poslužiti kao realan primjer.

kako prodavati kremu za lice
www.mojasi.eu

Komplicirani proizvodi zahtijevaju malo drugačiju strategiju i pristup nego inače. Kada nije lako doći do tržišta ili postoji puno konkurencije. Potrebno je napraviti neke prednosti. Što su komplicirani proizvodi i kako na jedna način pristupiti prodaji kompliciranih proizvoda putem interneta saznajte u ovome članku.

Komplicirani proizvodi su ovdje u smislu da ih je teže oglašavati, promovirati i teže je doći do njihovih kupaca.

Jer obično je teže postaviti oglasne kampanje.

Takvi proizvodi bi imali sljedeće karakteristike sa stajališta njihovog oglašavanja:

 • Ako se ključne riječi malo Goglaju (pretražuju na Google-u)
 • Ako je konkurencija znatno veća nego inače
 • Ako imate mali budžet
 • Ako je vrijednost proizvoda teško komunicirati objasniti publici
 • Ako je komplicirano pogoditi pravu publiku na Facebook-u
 • Ako prodajete proizvod ili uslugu koja je skuplja nego postojeća percepcija o sličnim ili konkurentskim proizvodima sa kojima potencijalni kupci uspoređuju vaš proizvod

Općenito, B2B (business to business) prodaja i bilo koji slučaj gdje je pristup tržištu teži ili nemoguć kroz AdWords, SEO, ili Facebook

To su neki problemi i prepreke koje obilježavaju takve proizvode ili usluge.

Najjednostavnije, a opet djelotvorno rješenje svih tih problema je obično u dobroj Content marketing strategiji.

sadržajni marketing donosi do 55% više web posjetitelja. Štedi vaš novac i vrijeme
Nekoliko prednosti sadržajnog marketinga

A, to se kod nas još uvijek slabo koristi.

To je iz razloga što se konkurencija, u ovome slučaju (web trgovine i ostali manji proizvođači i trgovci) najviše fokusiraju kada je riječ o oglašavanju na internetu na reklamiranje putem Facebook-a, Instagrama i Google oglasa, odnosno Google Ads-a. (Dobrim djelom jer je i takva ponuda marketing usluga na tržištu).

Pa, na tražilici među organskim rezultatima ostane ogroman prostor i prazne rupe koje čekaju da ih netko popuni i na taj način dobije veliki broj posjetitelja koji su kvalitetniji nego ovi s društvenih mreža i prije će nešto kupiti.

Ali oke, ne treba se uvijek time voditi. Ipak, situacija je u mnogo slučajeva takva.

O tome se radi u ovome članku, koristeći konkretan primjer s konkretnim proizvodom.

Na kraju ćemo imati jedan jednostavniji plan sadržaja. Koji se može koristiti za web stranicu – mojasi.eu i na taj način putem marketinga sadržajem osigurati da web lokacija dobiva mjesečno i do nekoliko tisuća relevantnih posjetitelja putem tražilice.

primjer plana sadržaja za web stranicu mojasi.eu

Toliko sam procijenio na temelju informacija do kojih sam došao.

Dalje ostaje na raspolaganju da se ti posjetitelji „preusmjeravaju” po web lokaciji ili s nje.

Na način da rade radnje koje su najvažnije za profit. A to je i u ovome slučaju prodaja.

Da bi to bilo što bolje, potrebno je konkretno na ovoj lokaciji napraviti vizualne promjene i dodati nekoliko funkcionalnosti.

Ali, to nije ovdje glavna tema.

Primjer Proizvoda: Krema za Lice i Tijelo – Moja si

Jedan takav proizvod je i ova krema za lice i tijelo – Mojasi.eu. To je ručno rađena krema s otoka Lastovo. Hrvatski proizvod od malog lokalnog proizvođača.

Uz kremu postoje i slični proizvodi kao što u balzam za usne i ulje za tijelo. Slobodno pogledajte detalje na internetu.

Dobio sam zahtjev da pomognem oko stranice i prodaji ove kreme putem interneta. Spletom okolnosti, nismo ovaj put uspjeli realizirati suradnju.

Zato ću ovdje opisati što i kako bi radili da je to suradnje i došlo.

Prvo pogledajte stranicu https://www.mojasi.eu Stranica je u suštini dobra. Koncept je dobar, slike su dobre. Možda, da su pozadinske boje svjetlije.

web lokacija za narudžbu proizvoda
prirodni proizvodi brenda mojasi.eu

Kao mini “shop” gdje možete naručiti proizvode.

Tu su ujedno i najveći nedostaci te stranice. Od prve nije jasno kako i gdje naručiti. Piše cijena i kupi, ali nema u WordPress-u dio koji obrađuje narudžbe, već sve ide preko običnog kontakt obrasca na stranici „kontakt”.

Taj dio je mogao biti svakako bolje napravljen.

Doslovno, ljudima treba dati jednostavne i kratke smjernice što trebaju napraviti na stranici. Ti detalji za prodaju i konverzije mnogo znače.

Što Prvo Treba Uraditi…

Prvo je potrebno vidjeti kakva je potražnja za ovakvim tipovima proizvoda. Konkurencija je dosta jaka, ali i dalje nije nemoguće.

Već kada pretražimo na Google.hr upute kao što su „krema za lice”, „krema za tijelo”, „krema za lice i tijelo”, „prirodna krema za lice”… itd.

Dobijemo popriličnom kvalitetne rezultate od poprilično jakih web lokacija.

U prvi plan kao rezultati pretrage idu fotografije, pa treba to imati na umu.

Primjer nekoliko organskih rezultata za frazu – krema za tijelo

U ovome slučaju specifičniji pojam je – prirodna krema za tijelo, jer se radi o takvom proizvodu i cilj je da stranicu pronađu osobe koje to i traže.

To je neka osnova oko marketinga sadržajem.

organski rezultati za upit u vezi prirodne kreme
Primjer nekoliko organskih rezultata za upit – prirodna krema za tijelo

To su sve web lokacije od internet trgovina i portali koji promoviraju prirodu općenito, i organske proizvode.

Iz SEO ugla, te lokacije su poprilično jake i dugoročno najbolji način kako dobiti dio njihovog kolača je pomoću kvalitetnog sadržaja, koji treba biti napisan točno o temama koje ljudi tu traže.

Dobra stvar je što je potražnja solidna. Sada samo treba vidjeti točno za čime i koliko.

Prvo Napraviti Istraživanje Ključnih Riječi

Sakupiti u jedan dokument (može i excell tablica) 30 do 50 jedinstvenih upita ili ključnih riječi za koje ima smisla raditi sadržaj kako bi se takav sadržaj vremenom rangirao na tražilici.

Ključno je odabrati riječi i pojmove za koje ima smisla raditi sadržaj.

Te riječi bi trebale imati sljedeće karakteristike:

 • Fraza mora sadržavati barem tri riječi u sebi
 • Mora imati minimalno 50 mjesečnih pretraga
 • Fraza mora biti tematski relevantna proizvodu (kremi za lice i tijelo)

To je s jedne strane. S druge strane treba vidjeti što radi konkurencija.

Dobro je napraviti spisak svih njih i od svakog uzeti po neku dobru ideju, ili bar nešto što djeluje kao dobra ideja. Kasnije se odlučiti o daljim koracima. Kada imate spisak od jedno 50 ključnih riječi. Idete redom za svaku ključnu riječ provjerite rezultate u Google tražilici.

Otvorite prvih 10 rezultata za svaku riječ i pregledate svaki od njih. Želite vidite koje su se sve to stranice rangirale na Google-u i koje algoritam smatra najboljima za tu neku određenu ključnu riječ.

Kada to radite Vi ćete u trenutku vaše pretrage dobiti jedne rezultate.

Napomena! Npr. za dva tjedna ili manje ti rezultati možda više neće biti isti. Jer, je Google već kroz algoritam u tom vremenu rangiranje tih stranica primijenio. To se događa konstantno.

Sada imate malo širu sliku.

Istražili ste ključne riječi, istražili ste konkurenciju (barem po onome što oni nude, kako rade, što imaju dobro, što loše), provjerili što sada Google rangira kao najbolje. Imate bolji osjećaj za tržište.

Već je jasnije kako dalje i gdje će biti teže, gdje lakše. I otprilike već se može procijeniti koliko će vremena trebati do prvih konkretnih rezultata.

Sljedeći Korak je Napraviti Neki Redoslijed i Prioritet

To je već više strategija, ne samo plan ključnih riječi. Određujete što ćete pisati na početku, što negdje u srediti, a što na samom kraju.

Za kraj ostavljate one riječi za koje ćete se najteže rangirati.

Poseban dio je i kako pisati pojedini članak, ovisno o njegovoj svrsi.

Na početku koristite one najlakše ključne riječi i za te riječi pišete sadržaj. Taj sadržaj će vjerojatno dobivati manje web prometa i najmanje će posjeta donositi, ali će se rangirati jako brzo. Jer je konkurencija na tražilici po pitanju količine i kvaliteta za te ključne riječi slaba i algoritam brzo prepozna relevantan sadržaj ako ga takvim doista i napravite.

Alati za Istraživanje Ključnih Riječi

Imate nekoliko servisa ili „alata” s kojima se može napraviti istraživanje ključnih riječi kako bi dobili realne podatke.

Možete koristiti SEMrush, malo je skuplji. Ili jeftinija a opet jako dobra alternativa je SE Ranking.

Tu su još i KW Finder.com i Ahrefs.

SEMrush je za naše regionalno područje najbolji. Ali ćete podjednako dobar posao napraviti i ako koristite Se Ranking, što je moja preporuka.

Detaljnije oko istraživanja ključnih riječi i korištenja alata za isto u nekom narednom članku.

Rangiranje Blog Članaka i Osnovna Optimizacija Sadržaja za Google

Tu dolazimo do jednog problemčića na ovoj web stranici. Ona nema odredišne stranice na kojima se detaljnije opiše proizvod. To je mjesto gdje se proizvod prodaje. Na toj stanici je i dugme ili linkovi za narudžbu, kupovinu. Kasnije može biti za plaćanje.

Ovdje toga nema, a trebalo bi biti.

 • Jedna odredišna stranica, eng. – landig page za kremu
 • druga odredišna stranica za balzam za usne

Imamo dva proizvoda, koliko se trenutno za vrijeme pisanja ovog članak nalazi u ponudi.

Kada netko upiše u Google točne nazive proizvoda kao što je – krema za lice i tijelo moja si (što se događa kada imate dobre brend kampanje ili kada imate „return” posjete koji su zapamtili ime proizvoda ili ime web stranice). Treba se na prvoj poziciji u Google tražilici prikazati ta odredišna stranica od te kreme. Isti je slučaj i za balzam za usne.

Jer se radi o točno specifičnom upiti, i 99% vjerojatnost je da rezultat bude prvo mjesto.

Tako treba napraviti osnovnu On page SEO optimizaciju tih stranica.

Treba vidjeti i koliko se traži pojam – krema za lice i tijelo. Ili prirodna krema.

Malo objašnjenje stupaca u tablici ispod. 

Search volume je prosječan broj mjesečnih pretraga.
CPC cijena po kliku prilikom CPC oglašavanja - Google Ads - (nije toliko ovdje važno)
Copmetition - broj oglašivača koji se oglašavaju za taj pojam i svaki koji ima veze s njim (što manja brojka to bolje)
Difficulty - Težina rankiranja (što manje to bolje) brojke su ovdje veoma male, one idu do 100 - što je najteže.

Najvažnije je gledati:

 • frazu
 • broj pretraga
 • i eventualno težinu rangiranja (program ne može tako dobro procijeniti težinu za rangiranje, kao kada to čovjek učini)
SE Ranking primjer rezultata
Primjer prosječnih pretraga za pojmove u vezi prirodne kreme

Pojam “prirodna krema” pretražuje se veoma malo, svega oko 30 puta. Pa nema smisla ga uzimati kao ključnu riječ koja će biti glavna ili među bitnima. Već ju treba koristiti kao sporednu.

Ali zato pojam “prirodna krema za lice” se traži oko 140 prosječno tokom mjeseca. Što je odlično. Jer je fraza puno traženija, duža, specifična i jako relevantna. A samim time SEO je onda isto tako lakše odraditi.

To je upravo ono što korisnici traže.

Imao još pojam “prirodna krema za tijelo” koja se traži oko 20 puta, što je isto malo. Pa se može koristi kao sporedna.

Pa bi najvažnija ključna riječ bila sljedeća:

Prirodna krema za lice i tijelo

Ova fraza je kombinacija nekoliko njih koje se traže manje, a veoma su slične. Odnosno odnose se na isto.

 • Prirodan krema
 • prirodna krema za lice
 • prirodna krema za tijelo

Kada netko upiše bilo koji od ta tri pojma, cilj je da se web lokacija www.mojasi.eu prikaže na prvoj stranici Google pretrage (SERP-a), a po mogućnosti da bude na provom mjestu ili barem među prva tri mjesta.

Tako bi rezultat pretrage za naslovnu stranicu mogao izgledati na sljedeći način:

SERP primjer za naslovnu stranicu
Ispravan naslov, URL i meta opis za početnu stranicu

I to se odnosi na početnu ili home stranicu.

Trenutni rezultati u Google tražilici za pojam “krema moja si” izgledaju na sljedeći način, kao na slici ispod.

trenutni rezultati google pretrage
Trenutni rezultati za pojam – krema mojasi

Kako Složiti SEO Naslov, URL i Meta Opis

Naslov, kao i meta opis imaju određenu dužinu koja se može prikazati na stolnim računalima i mobilnim uređajima. Bitno je voditi računa da se ne prekorači taj broj znakova ili pixel-a za prikaz.

Kada još nemamo brend i brend pretrage. Prioritet je u naslov staviti ključnu riječ s kojom će ljudi pronalaziti stranicu.

Moja si – nitko ne traži, i ako netko traži eventualno zbog neke pjesme (pretpostavljam da ima tako neka pjesma, pa ljudi to znaju tražiti na internetu).

Zato se naslov sastoji od nama bitne fraze i još sam stavio kao dodatak otok Lastovo jer je i on tu bitan i relevantan i tek na kraju ide naziv stranice – mojasi.eu.

URL može biti i s WWW, verzijom- Što je p meni bolje, jer je većina ljudi navikla da se adresa web stranice prikazuje s WWW. (iz tehničkih razloga nije bitno dali je WWW ili bez WWW).

Meta opis može u ovome slučaju biti bolji. Za sada je dobro da je i ovako. Ima u sebi ključnu riječ, što je opet važnije za korisnika nego za tražilicu.

Na kraju izgleda tehnički urađeno kako treba, i za tražilicu i za korisnika.

WWW Verzija i Verzija Bez WWW

Kao što sam napomenuo nije važno dali linkovi imaju ispred WWW ili ne.

No važno je da se ne rangiraju obje verzije. Što je poprilična greška za SEO takve stranice.

ovdje to nije slučaj, jer se rangira samo jedna verzija i to ova bez WWW gdje ima trenutno oko 45 rezultata.

verzija bez www

Za unos s verzijom www, ne prikazuje nikakve rezultate i to je ispravno.

verzija www

Struktura Web Lokacije

Ovdje imamo početnu stranicu, koja služi odmah kao i prodajna jer se samo s tog mjesta vrši narudžba putem kontakt obrasca na kontakt stranici, ili telefonski, ili putem email adrese.

Način Kontaktiranja i Narudžbe

Jako dobra stvar je što ima opcija za javiti se putem Whatsappa-a, što je u ovome slučaju jako korisno jer ima smisla da se kupci jave i naruče na taj način.

Veoma je jednostavno praktično, i odmah mogu dobiti povratnu informaciju. U nekim drugim slučajevima ne mora biti tako.

Zatim je stavka pod nazivom „novosti” to je popis svih napisanih članak i to je u stvari blog sekcija.

Dalje je još u glavnoj navigaciji stavka „o meni” i „kontakt”. Te link za englesku verziju.

Nema nigdje „web trgovina”, naruči, proizvodi… ili nešto slično. Jedino na naslovnoj stranici na fotografijama ima grafička oznaka „kupi”.

Taj dio na stranici je najviše nejasan.

Kada bi i taj dio bio napravljen kako treba. Opet ostaje pitanje koliko bi se tako nešto dobro rangiralo!!

Problem je u tome što Google rijetko rangira pojedinačne produkt page-eve, kao i stranice proizvoda općenito. To je nova realnost, koja zahtijeva drugačiji pristup.

Ne treba ovo odmah smatrati netočnim ako vidite da je situacija drugačija s nekim web shopom.

Takve web lokacije imaju puno više autoriteta od strane Google-a. I rangiraju za kategorije proizvoda ili nekada i za točan proizvod. Posebno ako su te stranice jako dobro odrađene po pitanju SEO optimizacije. A uz to imaju i dobar omjer sadržaja i proizvoda.

Ako se to dešava, onda je najveći razlog tome što algoritam od tražilice nema što drugo kvalitetnije ponuditi. Pa nudi ono što je trenutno najbolje i najrelevantnije.

I to po pitanju kvalitete i relevantnosti sadržaja. Ali i po pitanju autoriteta same domene.

Ovo se najviše odnosi na male lokacije koje nemaju toliku snagu da, odmah ili brzo preskoče velike i jake web trgovine i druge jače stranice.

Umjesto da pokušavate rangirati produkt stranice, trebate rangirate blog post na istu temu, odnosno – ključnu riječ.

To je u startu, puno lakše.

Taj blog post će dalje povezati putem linka stranice proizvoda gdje će ljudi vidjeti cijenu, beneficije, specifikacije proizvoda, uvjete (dostava, reklamacija itd.), garanciju i što je već potrebno kako bi odlučili kupiti i naručiti (dodali u korpu).

Ali cijeli pre-selling (ili pretprodaja) se događa kroz taj blog post koji služi kao landing page (jer preko njega ulaze na stranicu).

Jako važno je obratiti pažnju na copy koji se treba nalaziti na prodajnim stranicama. Kada već posjetitelje kliknu na prodajnu stranicu (putem linka koji se nalazi negdje u nekom blog članku), taj copy tekst ne igra više toliko važnu ulogu jer je osoba već lagano zainteresirana za kupovinu kroz onaj članak.

Ponavljam, ciljate na to da se rangira blog post jer tu ima sadržaja, a ne stranicu proizvoda. (Nekada je stranice proizvoda mnogo teže rangirati jer nemate toliko sadržaja koji će tu biti). Posebno kada je u pitanju web trgovina s velikim brojem proizvoda koje prodaju.

Kroz blog post ih zainteresirate i stvorite želju za kupovinom. A na product page-u zaključujete narudžbu.

Ne trebate misliti da stranice proizvoda zbog svega toga nisu bitne. One su itekako bitne i oko njih se treba vizualno i sadržajno jako potruditi.

Za blog članke to nije toliko primarno. Njihova glavna uloga je ta donose relevantne posjetitelje na stranicu.

Relevantnost i Specifičnost – Razumijevanje Persona i Kako Da Blog Članak Rangira Na Tražilici

Ovo je jedan jako sitan, ali bitan detalj.

Zato je bitno prvo detaljno istražiti ključne riječi i tržište kako bi „govorili jezikom klijenata”.

Ne treba trošiti vrijeme i novac uzalud radeći dobru stvar, ali samo na krivi način i pogrešno.

Zato se može dogoditi da imate blog s mnogo napisanog sadržaja, ali taj sadržaj i dalje ne donosi posjeta koliko bi inače trebao.

Problem je što su pisane krive stravi, krive teme. Možda i za nešto što se i ne traži.

Kad imate dobro odrađen korak oko pripreme i stvaranja plana sadržaja s ključnim riječima, onda se to ne može dogoditi.

Još je jedino potrebno obratiti pažnju da sadržaj bude dobro napisan.

Relevantnost i specifičnost direktno utiču na nivo konverzija. Google-ov algoritam je prije svega zasnovan da ponudi najrelevantniji rezultat za pretragu. Tako da te stvari morate uklopite točno. Zato pogledajte što Google sada smatra najboljim rezultatima za određenu pretragu, i što od toga možete uzeti i uklopiti u vaš sadržaj tako da bude cjelokupno bolji od trenutnih top 10 rezultata u kombinaciji.

Tko je Idealan Kupac?

Pokušajte razumijete kupce i što žele.

Tko bi bili kupci ove kreme?

 • Žene koje žele koristiti alternativu i prirodnu kozmetiku
 • Žene koje žele isprobati i koristiti nešto drugo
 • Netko tko ima problema s alergijama na štetnosti u klasičnoj kozmetici
 • Trudnice

Žele kupi najbolju kremu za svoje potrebe. Zanima ih što ta krema može učiniti za njih. Ili bilo koji drugi proizvod. Hoće da im netko tko se bolje razumije od njih, kaže što da izaberu, i koju odluku da naprave sa kojom će biti zadovoljni.

Zato su reviews tako bitni. Traže signale od drugih, iskustva, preporuke.

Primjer – Ključna Riječ Gospina Trava

Educirate ih. Pozicionirate sebe kao experta. Usput im kažete nešto o sebi, šta vas klijenti često pitaju (FAQ vam automatski daje social proof jer kreira utisak potražnje).

Ovo je dakle sve bilo u blog postu. Na kraju linkate prema pojedinačnom product page-u ili kategoriji ako imate veći broj proizvoda za tu namjenu.

Šta ste postigli?

 • Blog tekst će se prije rangirati nego stranica proizvoda – product page.
 • Blog tekst će privući backlinkove.
 • Blog tekst ćete lakše moći kao sadržaj, a ne kao proizvod, da promovirate i na Facebook-u (jer nije fokus na proizvod već određen how-to).
 • Tekst daje vrijednost, predstavlja vas kao autoritet i pre-selluje proizvod.

Isti i sličan sadržaj možete pisati za svaki proizvod koji imate.

Vi ste tako napisali tekst o Gospinoj travi: https://mojasi.eu/gospina-trava-cvijet-slobode/

Što je odlična ideja… mada je tekst loš samo po sebi.

blog članak na temu gospine trave
Primjer jednog članaka na temu – Gospina trava

Ako je u pitanju opći tekst o toj biljci, on više služi da privuče što više ljudi koji traže nešto vezano za ljekoviti bilje i proizvode od njih.

Takvi sadržaji imaju više uloga. Ne samo da zainteresiraju za prodaju ili da preko njih dođe osoba koja će na kraju kupiti kremu.

Oni se mogu koristiti i za promociju web lokacije na Facebook-u.

Isto tako, takav sadržaj može služiti kao resurs za dobivate backlinkov-a.

Npr. novinari i studenti mogu za svoje završne radove ili članke pretraživati internet. Ako je članak dobro rangiran (nalazi se među prvih 5 mjesta na prvoj stranici SERP-a) jako velika je vjerojatnost da će osoba kliknuti na taj članak.

Na kraju dobijete backlink koji se nalazi u PDF dokumentu na stranici fakulteta ili portala neke organizacije, ustanove, itd…

Što je korisno jer stranica s većim brojem backlink-ova, sve više jača u rangiranju, ali to još ovisi o dosta faktora koji se tiču samog tog povratnog linka.

Na kraju što imate više boljeg sadržaja. Cijela web lokacija prirodno jača svoje rangiranje na tražilicama. I imate bolje rezultate cijelog SEO i content marketinga.

Takav jedan tekst opće, a opet relevantne teme može biti više kao vodič (gdje ćete im opisati sve benefite gospine trave i da proizvodite kremu koja u sebi ima tu travu). Onda je naslov nešto sa how-to. Kako, da ovo, kako da ono…

Content Marketing za Mojasi.eu

Klikom na link možete preuzeti Content marketing plan (nepotpuna verzija) za web stranicu mojasi.eu.

Unutra se nalazi ukupno oko 20 ključnih riječi ili pojmova oko kojih se može napisat sadržaj. Za svaku ključnu riječ napiše se jedan članak. To je oko 20 članaka.

Nadam se da će vam biti koristan ovaj “kratki” vodič. Vidite koje od ovih ideja možete primijenite na vašem biznisu, a možete sigurno dosta toga.

I naravno naručite kremu za lice i tijelo. Naručite, ako ne za sebe, bar na poklon onima koje volite.

ZAKLJUČAK

Prošao sam kroz ovaj primjer sa stranicom www.mojasi.eu jer je jako zgodan i koristan primjer, a usput da pokažem kroz konkretan slučaj kako povećati vidljivost web stranice na tražilici. (o tome sam već i pisao možete kliknuti na linkove) kao i tome kako doći do besplatnih backlinkove-a, isto kroz primjer.

Sve se svodi na dobru pripremu i planiranje. I koliko se dovoljno angažira oko produkcije sadržaja.

To uključuje i izbor tema koje će biti obrađene i napisane. Mogli ste vidjeti da je konkurencija (što je očigledno i slučaj gotovo svugdje) obradila i dobro pokrila sve one pojmove koji se više pretražuju, ali nisu toliko kvalitetni da donose kupovine.

Nama je cilj ovdje da dobije što više ljudi na stranicu koji će kupiti tu kremu. Ne što veći broj posjetitelja, to je nepotrebno jer nemamo neke koristi od toga. (barem ne odmah).

A glavna ključna riječ – prirodna krema za lice i tijelo nije još toliko dobro obrađena od strane konkurencije, jer se njima to ne isplati. Veliki portali i web trgovine na to, toliko ne ciljaju. Ali ovdje je to upravo ono što nama treba.

Zato stranica treba imati jedan takav članak koji u detalje obrađuje tu prirodnu kremu za lice i tijelo. Jer će svaki mjesec donositi posjete, a onda i kupce.

To je taj način kako povećati prodaju ovakve kreme i takvih sličnih proizvoda, a da ne morate konstantno ulagati u plaćene oblike oglašavanja. Već to možete raditi po potrebi ili kada ste financijski u mogućnosti plaćati takvu uslugu i odvajati budžet.

Komentiraj