Besplatna Usluga Izrade WordPress Web Stranice Za Obrtnike Do Kraja 2021. Ili za Prvih 10 Naručitelja!

Odlučio sam izaći u susret svim obrtnicima i ove godine ponuditi izradu web stranice potpuno besplatno za sve obrtnike iz Hrvatske. Besplatna izrada Web stranice za obrtnike je dostupna do kraja 2021. godine ili za prvih 10 naručitelja koji mi se jave. Dakle, ova ponuda vrijedi samo u tom promotivnom razdoblju.

Razlozi za to su veoma jednostavni: podrška u promociji i web marketingu obrtnika u ovom teškom gospodarskom trenutku koji zahvaća cijeli svijet. Kao i vlastita promocija sebe osobno.

generatepress predlošci dizajne WordPress stranica
Primjeri dizajna web stranica koji su obuhvaćeni ovom besplatnom ponudom

Vrijednost ove usluge kreće se između 3000 i 5000 kuna sa svim njezinim elementima.

U ovoj besplatnoj ponuditi dobiti ćete jedan dio, koji je prijeko potreban da bi web lokacija koju dobijete bila funkcionalna.

To ne znači da će usluga biti nekvalitetna, površna ili djelomična.

Usluga je trenutno besplatna. Ono što je potrebno platiti je web hosting i registracija internet domene. Internet domenu možete kao obrtnik imati besplatnu. Radi se o besplatnoj .hr domeni koju možete registrirati na stranici CARNET-a domene.hr.

Ukoliko ne želite .hr domenu cijene ostalih ekstenzija domena kreću se između 50 – 150 kuna godišnje.

Cijena osnovnog shared SSD hostinga je godišnje između 200 – 400 kuna za jednu web lokaciju koja udovoljava vaše potrebe.

To je ono što je potrebno platiti, a sam usluga izrade stranice za obrtnike je u ovome slučaju besplatna. I potpuno kvalitetna bez nekih brzih rješenja.

Na tržištu postoji opcija besplatnog web hostinga. Ali, jasno je da se za imalo ozbiljniji projekt besplatan web hosting ne isplati koristiti.

Besplatna Izrada Web Stranice za Obrtnike – Što Ćete Sve Dobiti u Ovoj Ponudi

 • Pomoć oko nabavke i preporuke web hostinga i registracije .hr domene (možete ostvariti i dodatno jednokratan popust od 15% na web hosting i domenu)
 • Možete birati kako želite da izgleda vaša web stranica. Ponudio sam na biranje dva WordPress dizajnerska predloška. Jedna Premium – GeneratePress (plaćena verzija – koja je u sklopu ove ponude) i jedan besplatan dizajnerski predložak – Twenty Twenty.
 • besplatan SSL certifikat – postaviti ćemo i besplatan SLL certifikat u sklopu web hostinga
 • Web stranica će, naravno biti prilagođena za prikaz na različitim uređajima (monitora stolnih računana, laptopima, tabletima i pametnim telefonima)
 • Instalacija 3 korisna WordPress dodatka (osobno, ne volim mnogo koristiti WP dodatke, zato koristimo samo ono što je potrebno)
 1. Dodatak za on page SEO optimizaciju – YOAST SEO
 2. Dodatak za izradu kontakt obrazaca i kontakt formi – WPforms
 3. Dodatak za zaštitu od neželjenih komentara (spam-a) – Akismet
 • Službena email adresa – jedna ili više, sa nazivom vašeg obrta ili prema vašem izboru (Zajedno s uputama za podešavanje email klijenta na Windows računalima i android mobilnim uređajima).
 • Uključene sve glavne podstranice vaše web lokacije koje će se nalaziti u glavnom izborniku. Ukupno njih 7.
 1. početna stranica
 2. stranica o vašim uslugama ili proizvodima
 3. stranica o nama
 4. kontakt stranica
 5. stranica s cijenama
 6. blog stranica
 7. stranica s popisom referenci

Napomena: neke podstranice po vašem zahtjevu moguće je izostaviti. Npr. blog ili reference.

Napomena: dodatne podstranice nije u ovoj ponudi moguće dodati.

 • Gratis dva blog članaka koje odmah objavim na stranici (jedan veći do 1000 riječi i jedan manji do 500 riječi, koje ja osobno napišem za vas).
 • Istraživanje ključnih riječi i izrada plana sadržaja koji u ovoj besplatnoj ponudi uključuje 10 najtraženijih i najrelevantnijih ključnih riječi, ili fraza koje korisnici pretražuju na internetu. A te ključne riječi možete koristiti za pisanje sadržaja kojeg naknadno objavite na vaš blog. Na taj način ćete vidjeti što ljudi najviše pretražuju, što je interesantno i po kojim upitima kroz vrijeme oni mogu posjetiti vašu web lokaciju.
 • Unos sadržaja kojeg sami kreirate na gore navedene podstranice (početna stranica, stranica o vašim uslugama ili proizvodima, stranica o nama… itd.) A, taj sadržaj ću dodatno optimizirati za odabrane ključne riječi kako bi sadržaj na stranici odmah bio i dobro optimiziran za Google tražilicu – to uključuje on page optimizaciju sadržaja.
 • Po potrebi unos “stock” fotografija ukoliko nemate ili ne možete napraviti vlastite fotografije za web stranicu (ipak bi preporučio da imate nekoliko vlastitih fotografija koju mogu biti fotografirane i mobilnim uređajem).
 • Dodatni edukativni materijal za samostalno korištenje WordPress sustava i samostalno dodavanje novih sadržaja na web stranicu u obliku blog članaka. PDF brošura za samostalno dodavanje web sadržaja kroz WordPress administraciju.
 • U periodu kroz cijelu 2021. godinu besplatnu korisničku podršku oko rješavanja tehničkih problema i pitanja u vezi vaše web lokacije.

Ono Što Ova Ponuda ne Sačinjava

Iz ponude su isključene:

 • složene web lokacije
 • portali
 • web trgovine
 • višejezične web stranice
 • oglasnici
 • web stranice koje zahtijevaju implementaciju nekih od sustava online naplate npr. Paypal i slično

Rok za Izradu Web Stranice

Vrijeme potrebno za izradu web lokacije najviše ovisi o vama i kojom brzim dostavite sve potrebne materijale (tekstove, fotografije, neke detalje, ideje i slično).

Obično je web stranica gotova unutar 15 – 20 dana od aktivacije web hosting usluge. Nekada može biti i prije.

Primjeri Predložaka Web Stranica

Sve primjere premium dizajna web stranice koju možete imati nalaze se na adresi: https://generatepress.com/site-library/

besplatna web stranica za obrtnike
Premium primjeri dizajna

30 primjera web dizajna s besplatnim Twenty Twenty predloškom možete vidjeti na sljedećoj web adresi: https://kikolani.com/twenty-twenty-theme-examples/

twenty twenty predložak za dizajn web stranice
Primjer besplatnog dizajna

Ispunite Jednostavan Obrazac i Pošaljite Zahtjev za Besplatnu Izradu Web Stranice za Obrtnike

Upišite svoju email adresu, broj mobitela i ukratko opišite detalje vašeg zahtjeva za izradu web stranice. Povratno ću vam se javiti veoma brzo, da dogovorimo detalje suradnje.Dali Web Stranica Može Donijeti Nove Klijente i Kupce?

web stranica za obrtnike

Sada ću ukratko opisati odgovor na pitanje dali putem stranice obrtnik može doći do novog posla, kupaca ili klijenata?.

Posjetitelji dolaze na stranicu putem internetske tražilice. Kod nas se najviše koristi Google tražilica. Iz tog razloga potrebno je da web stranica dobro rangira na tražilici, kako bi bila vidljiva korisnicima koji će onda i otvoriti web stranicu. A ukoliko je ponuda, dojam, sadržaj i kompletno korisničko iskustvo te stranice, kvalitetno za posjetitelja. On može postati vaš kupac ili klijent.

Iz tog razloga sama izrada web lokacije i njezino postojanje ne donosi nove buduće klijente ili kupce, već vidljivost te stranice na Google tražilici i ostalim manje zastupljenim internetskim tražilicama kao što je Bing, Yahoo ili Yandex. Zbog toga što je web stranica još uvijek nedovoljno vidljiva na tražilicama i ne rangira dobro za upite, ključne riječi ili fraze za koje bi trebala.

Zato najvrijednije element ove ponude je priprema oko pojmova i upita koji su relevantne za vas i vaš posao. A koje ću ugraditi u sadržaj web stranice – to je osnovna on page SEO optimizacija. Bez koje danas više nema smisla započeti raditi web lokaciju.

Google search console web posjete s google tražilice
Posjete u periodu od 3 mjeseca s Google tražilice zahvaljujući SEO optimizaciji

To je ono što svakoj web lokaciji može osigurati mjesečno web posjetitelje s Google tražilice.

Na taj način stranica će u startu biti kvalitetnije optimizirana za Google tražilicu. Dobiti ćete još 10 ključnih riječi ili pojmova oko kojih možete naknadno napraviti sadržaj i dodati ga na web stranicu. Taj sadržaj će imati ulogu da pruži informacije koje korisnici traže pretražujući internet.

Samim time moći će zatražiti vaše ponude za uslugama ili kupiti proizvode. Kao i zatražiti više informacija putem email-a ili telefona.

Besplatna Izrada Web Stranice za Obrtnike – Ispunite Jednostavan Obrazac i Pošaljite Svoj Zahtjev

Upišite svoju email adresu, broj mobitela i ukratko opišite detalje vašeg zahtjeva za izradu web stranice. Povratno ću vam se javiti veoma brzo, da dogovorimo detalje suradnje.
P.S. Možda vam može biti interesantno sljedeće:

 1. Proces izrade web lokacije za uslužne djelatnosti
 2. Kako prodati komplicirane proizvode putem interneta
 3. Kako reklamirati svoj proizvod na internetu
 4. Kako povećati prodaju usluga – primjer na školi stranih jezika

Komentiraj